Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-05@09:47:48 GMT

مواد خام صنایع لبنی

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۳۱۰۶۰

مواد خام صنایع لبنی

یکی از مواد افزودنی که طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد، ایزوله پروتئین سویا است. سویا ماده‌ای حاوی ۹۰ درصد پروتئین بوده و از لوبیا تهیه شده و به صورت خشک شده در بازار وجود دارد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مواد غذایی که تماما بر پایه شیر هستند در گروه لبنیات جای می گیرند. اکثر اوقات این شیر، شیر گاو بوده اما گاهی نیز از شیر بز، گوسفند، گاومیش و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. استفاده می شود. پروتئین های اصلی موجود در شیر کازئین ها، پروتئین های سرم شیر و ایمونوگلوبولین ها بوده و درصد چربی شیر معمولا بین 3.2 تا 6 درصد متغیر است. قند شیر نیز از نوع لاکتوز می باشد. این ماده مفید در عین حال می تواند آسیب هایی را به دنبال داشته باشد؛ به عنوان مثال برخی از افراد دچار عدم تحمل لاکتوز یا آلرژی به شیر هستند. همچنین زیاده روی در مصرف لبنیات موجب افزایش کلسترول و چربی های اشباع در بدن شده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد. در ادامه چند مورد از مواد اولیه صنایع لبنی را بررسی خواهیم کرد.

اسید لاکتیک

اسید لاکتیک ماده مرطوب کننده و بی رنگ است که کاربردهای فراوانی در صنایع غذایی، پزشکی، کشاورزی، محصولات آرایشی و بهداشتی، صنعت و ... دارد. این اسید آلی به طور طبیعی در شیر و سایر محصولات لبنی وجود دارد و به آن غلظت داده و همین طور سبب خصلت ضد میکروبی آن می شود. اما به صورت مصنوعی نیز ساخته می شود. خرید اسید لاکتیک نیز به دلیل همین طیف کاربردهای گسترده به میزان قابل توجهی صورت می گیرد. این ماده در نساجی برای رنگ پذیری پارچه به کار می رود. در صنایع غذایی نیز از اسید سیتریک در تهیه خیارشور و ترشی و برخی مواد دیگر چون گوشت، کیک، پنیر، بستنی، سبزیجات، آبجو و ماست نیز استفاده می شود. این ماده در صنعت داروسازی نیز ماده اولیه پرکاربردی است؛ به عنوان مثال در ترکیبات موادی چون لاک و جوهر به کار می رود. از دیگر کاربردهای اسید لاکتیک می توان به استفاده در محصولات مراقبت کننده از پوست و لایه بردارها، مواد از بین برنده چین و چروک ها و لکه های پوستی، چرم دباغی، نگهدارنده مواد غذایی و نگهدارنده و مرطوب کننده لوازم آرایشی و بهداشتی اشاره کرد. همچنین این اسید آلی برای فعالیت های بدن انسان ضروری بوده و توسط بافت های بدن تولید می شود. اسید لاکتیک نگهدارنده قوی بوده که می تواند به تنظیم pH، افزایش مدت زمان نگهداری محصولات، بهبود طعم و رنگ و کیفیت مواد غذایی و ... کمک کند. اسیدیته این ماده در سطح متوسطی بوده و به عنوان یک افزودنی به نوشیدنی ها و آبمیوه های ترش مزه اضافه می شود. به طور کلی این پودر جهت تنظیم طعم ترشی در مواد غذایی استفاده می شود.

ایزوله سویا

یکی از مواد افزودنی که طرفداران زیادی در سراسر دنیا دارد، ایزوله پروتئین سویا است. سویا ماده ای حاوی 90 درصد پروتئین بوده و از لوبیا تهیه شده و به صورت خشک شده در بازار وجود دارد. به طور کلی از سویا سه نوع محصول مختلف با میزان پروتئین بالا تولید می شود که عبارتند از آرد سویا، کنسانتره سویا و ایزوله پروتئین سویا. ایزوله سویا شامل ایزوفلاون بوده و می تواند پلاکت های خون را مهار کرده، سطح هموسیستئین را کاهش دهد، جذب کلسترول در روده کوچک را کنترل کند و فشار خون را کاهش دهد. همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و استروژنی بوده و ضد انعقاد خون می باشد. از ایزوله سویا برای جهت بهبود بافت فرآورده های گوشتی و افزایش پروتئین استفاده می شود. علاوه بر فرآورده های گوشتی این ماده در انواع نان، نوشیدنی های کم کالری، لبنیات، تنقلات، غلات صبحانه، مکمل های پروتئین و مواد انرژی زا، سوپ ها، سس ها و غذاهای آماده و ... نیز به کار می رود. یکی از شرکت های فعال در حوزه فروش مواد اولیه، شرکت پیشگامان شیمی است. این شرکت در زمینه فروش ایزوله سویا نیز فعالیت کرده و یکی از واردکنندگان این ماده در ایران به شمار می آید که ایزوله سویا 90 درصد را از آلمان و چین وارد ایران می کرده و در بسته بندی های مختلف به فروش می رساند. بنابراین اگر قصد خرید ایزوله سویا را دارید، به سایت ما مراجعه فرمایید.

دی استات سدیم

این ماده نوعی نمک اسیدی است که از اسید استیک و سدیم استات تشکیل شده است. کریستال های این ماده در تنظیم pH و آزاد کردن مواد نگهدارنده نقش داشته و به عنوان یک طعم دهنده و چاشنی در میان وعده ها، سس ها، چیپس ها، کوکی ها، نان ها و سوپ ها استفاده می شود. این ماده نگهدارنده ضد باکتری بوده و برای جلوگیری از ایجاد و رشد کپک به مواد غذایی افزوده می شود و مدت زمان نگهداری آن ها را افزایش می دهد. سازمان غذا و داروی ایالات متحده و مقامات کنترل مواد غذایی در اروپا بدون ضرر بودن این ماده را تایید کرده اند و به همین دلیل فروش دی استات سدیم در سراسر جهان آزاد و بلامانع است. از دیگر کاربردهای آن می توان به استفاده به عنوان افزودنی و ضد کپک در صنعت پخت پز، مهار کننده قالب و تهویه مطبوع خمیر نان، نگهدارنده گوشت رمز و مرغ و نیز استفاده در تولید فوم و صنایع عکاسی و بهبود دهنده خوراک دام در کشاورزی اشاره کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اقتصادی شیر پروتئین استفاده می شود اسید لاکتیک مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۳۱۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب

 

در بسته زیر اخبار و محتوا‌های آموزشی پیرامون «فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان در زمان قبل از انقلاب»، «این آقا معلم هر روز دانش آموزانش را به مدرسه می برد»، « توسط دانش‌آموز؛ موشکش چه بُردی داره!»، «ماجرای این ضرب‌المثل‌های بامزه از چه قرار است؟»، «در هر سنی به چه میزان پروتئین نیاز داریم؟ کمبود پروتئین و اثرات زیانبار آن»، «اگه خیلی حواست جمعه سه تفاوت دو عکس ظاهراً مشابه رو پیدا کن»، «آسونترین کوکو رو اینطوری درست کن؛ یه کوکوی جدید و خوشمزه»، «11 آلاینده‌ی مخفی در خانه که سلامت خانواده را به خطر می‌اندازد»،  را با کلیک بر تیتر آن بخوانید.

 

فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان در زمان قبل از انقلاب

این آقا معلم هر روز دانش آموزانش را به مدرسه می برد

برنامه امتحانات نهایی خردادماه ۱۴۰۳؛ آغاز امتحانات از ۲۹ اردیبهشت ماه

عبور دانش آموزان از روی پل معلق و خطرناک برای رسیدن به مدرسه

اگه مثل یه تک تیرانداز تیزبینی، در 7 ثانیه خودرو زرد رو پیدا کن

فیلم آزمایش یک موشک در مدرسه توسط دانش‌آموز؛ موشکش چه بُردی داره!

ماجرای این ضرب‌المثل‌های بامزه از چه قرار است؟

در هر سنی به چه میزان پروتئین نیاز داریم؟ کمبود پروتئین و اثرات زیانبار آن

اگه خیلی حواست جمعه سه تفاوت دو عکس ظاهراً مشابه رو پیدا کن

آسونترین کوکو رو اینطوری درست کن؛ یه کوکوی جدید و خوشمزه

11 آلاینده‌ی مخفی در خانه که سلامت خانواده را به خطر می‌اندازد

 

دیگر خبرها

  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • برای تقویت استخوان از این ۱۱ خوراکی نگذرید
  • باکتری‌ها برای ما رشته سیم رسانا می‌سازند
  • ترمیم سریع سوختگی با بانداژ ساخته‌شده از سیب، ذرت و سویا!
  • عوارض مصرف زیاد پنیر
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • قابل توجه کسانی که هر روز پنیر می خورند
  • فیلمی متفاوت از کنکور دادن دانش آموزان قبل از انقلاب
  • درمان بیش از ۵ هزار معتاد متجاهر در کمپ‌های ماده ۱۶ کرمان
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان