Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@18:29:35 GMT

لبنیات برای مبتلایان به ام اس مضر است

تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۹۷۶۸۵

لبنیات برای مبتلایان به ام اس مضر است

استفانی کورتن، یک محقق گفت: بار‌ها از مبتلایان ام اس می‌شنویم که هنگام مصرف شیر، پنیر یا ماست احساس بدتری دارند.

اولین گام، ورود به ماده خاصی در شیر بود که می‌تواند علائم ام اس را افزایش دهد. در تعدادی از آزمایش‌های موش، محققان دریافتند که کازئین موثر است. محققان بیشتر به این موضوع علاقه‌مند بودند که چگونه این پروتئین شیر خاص می‌تواند نورون‌های مرتبط با ام اس را تحریک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چاندر، دیگر محقق گفت: ما کازئین را با مولکول‌های مختلفی که برای تولید میلین مهم هستند، مقایسه کردیم. میلین، دارای یک ساختار چربی غنی است که در اطراف آکسون برخی از سلول‌های عصبی تشکیل شده از یک لایه عایق الکتریکی پیچیده شده است. وجود میلین برای عملکرد مناسب دستگاه عصبی ضروری است. از برخی جهات به طور قابل توجهی شبیه به کازئین به نظر می‌رسد؛ به طوری که آنتی بادی‌های کازئین در حیوانات آزمایشگاهی نیز علیه MAG (پروتئین مرتبط با میلین) فعال بودند.

مرحله آخر این بود که مشخص شود این پاسخ خودایمنی ناشی از کازئین در واقع در انسان رخ می‌دهد. برای بررسی این موضوع، محققان به چگونگی رفتار این آنتی بادی‌های کازئین در بافت مغز انسان نگاه کردند.

این فرضیه تایید شد. آنتی‌بادی‌های کازئین در سلول‌های مغزی مسئول تولید میلین تجمع کردند. به علاوه، محققان دریافتند سلول‌های ایمنی B گرفته شده از بیماران ام اس به خصوص به کازئین حساس هستند.

این مطالعه در نهایت به این نتیجه رسید که رابطه بین لبنیات و علائم ام اس به دلیل پروتئین کازئین موجود در شیر است که باعث هجوم آنتی بادی‌های ایمنی می‌شود. این سلول‌های ایمنی به دلیل شباهت پروتئین MAG به کازئین اشتبا‌ها به سلول‌های خاصی در مغز حمله می‌کنند.

محققان توجه دارند که این مکانیسم فقط در افرادی که از قبل حساسیت به لبنیات دارند، وجود دارد. کورتن گفت که تیم او در حال حاضر روی آزمایشی برای بیماران ام اس کار می‌کند که می‌تواند حساسیت آن‌ها را به آلرژی به کازئین شناسایی کند.

کورتن گفت: در حال حاضر در حال توسعه خودآزمایی هستیم که با آن افراد مبتلا می‌توانند بررسی کنند که آیا آنتی بادی‌های مربوطه را حمل می‌کنند یا خیر. این زیرگروه باید از مصرف شیر، ماست و پنیر خودداری کنند.

یک سوال که یافته‌های جدید مطرح می‌کند این است که حساسیت به کازئین در وهله اول چه نقشی می‌تواند در ایجاد ام اس داشته باشد؟

کورتن اشاره می‌کند که مطالعات مشاهده‌ای نرخ بالاتری از ام اس را در جمعیت‌هایی که به مصرف مقادیر زیادی شیر گاو شناخته شده‌اند، شناسایی کرده‌اند. بنابراین قابل قبول است که یک واکنش آلرژیک به کازئین می‌تواند منجر به آسیب ناخواسته آنتی بادی‌ها به سلول‌های مغز و شروع آبشار واکنش‌هایی شود که منجر به ام اس می‌شوند.

کورتن اشاره می‌کند که حساسیت به کازئین به تنهایی برای ابتلا به ام اس کافی نیست؛ زیرا چندین عامل خطر شناخته شده دیگر وجود دارند که باید برای پیشرفت بیماری با هم ترکیب شوند.

منبع: سایت نیواطلس

 

 

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لبنیات ام اس آنتی بادی آنتی بادی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۹۷۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازماندن تیراندازان ایران از فینال جام جهانی/ نکونام ۱۱ و نوروزیان ۵۸ شدند

در مرحله مقدماتی تفنگ بادی مسابقات جام جهانی باکو امیرمحمد نکونام در رده یازدهم و پوریا نوروزیان در رده پنجاه و هشتم ایستادند و به فینال نرسیدند.

به گزارش ایسنا، در چهارمین روز از مسابقات تیراندازی جام جهانی باکو ملی‌پوشان ایران در ماده تفنگ بادی در خط آتش ایستادند. در این ماده ۷۹ تیرانداز حضور داشتند.

در پایان مرحله مقدماتی امیرمحمد نکونام با رکورد ۶۳۰.۲ در رده یازدهم و پوریا نوروزیان با رکورد ۶۲۳.۱ در رده پنجاه و هشتم قرار گرفت.

سومی رستمیان در مرحله دقت تپانچه ۲۵ متر

همچنین در این روز هانیه رستمیان در مرحله دقت تپانچه ۲۵ متر در کنار ۶۸ تیرانداز دیگر رقابت کرد که با رکورد ۲۹۴.۸ در رده سوم ایستاد. گلنوش سبقت‌اللهی هم با رکورد ۲۸۷.۹ در رده سی ام قرار گرفت. این مسابقات فردا در مرحله سرعت انجام خواهد شد.

در ادامه مسابقات امروز از ساعت ۱۳:۰۰ تیراندازان در تفنگ بادی زنان در خط آتش قرار خواهند گرفت.

مسابقات تیراندازی جام جهانی از ۱۳ تا ۲۱ اردیبهشت در سه رشته تفنگ، تپانچه و اهداف پروازی به میزبانی باکو آذربایجان انجام می‌شود. ایران در این مسابقات تنها در بخش تفنگ و تپانچه نماینده دارد. امتیاز مسابقات جام جهانی در رنکینگ المپیکی تیراندازان تاثیرگذار است.

تاکنون نمایندگان ایران در هیچ ماده‌ای به فینال نرسیده‌اند. در تپانچه بادی هانیه رستمیان هجدهم، گلنوش سبقت‌اللهی پنجاه و هفتم و سجاد پورحسینی سی و سوم شدند. تیم ایران در میکس تپانچه (گلنوش سبقت‌اللهی و سجاد پورحسینی) در رده بیست و چهارم وتیم‌های میکس تفنگ (شرمینه چهل‌امیرانی و امیرمحمد نکونام) نهم و تیم دیگر (فاطمه امینی و پوریا نوروزیان) سی و پنجم شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۱۹ و ۳۶، رتبه تیراندازان المپیکی ایران در جام جهانی
  • تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • تزریق آنتی بیوتیک در مطب، زن جوان را راهی بخش مراقبت های ویژه کرد
  • بازماندن تیراندازان ایران از فینال جام جهانی/ نکونام ۱۱ و نوروزیان ۵۸ شدند
  • 16 اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • رده نهم، بهترین رتبه تیم‌های میکس تفنگ بادی
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • راه های افزایش گلبول های قرمز
  • تولید میکروقطره‌هایی که برای تشخیص دقیق بیماری استفاده خواهند شد