Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-05@15:47:37 GMT

علائم آلرژی به شیر چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۲۶۹۹۷

علائم آلرژی به شیر چیست؟

برخی از نوزادان ممکن است آن قدر به شیر و فرآورده‌های شیر حساس باشند که حتی در مقادیر اندکی از شیر گاو که از محصولات مصرف شده توسط مادر شیرده از طریق شیر به آن‌ها منتقل می‌شود، واکنش آلرژیک نشان دهند.

علائم آلرژی به شیر اغلب بلافاصله پس از مصرف شیر رخ می‌دهد. این علائم عبارتند از: کهیر، استفراغ، خس خس سینه و تنگی نفس.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز برخی از علائم حساسیت به شیر ممکن است بیشتر طول بکشد. مانند گرفتگی عضلات شکمی، اسهال، سرفه، آبریزش بینی، بثورات پوستی و مدفوع شل که ممکن است حاوی خون و یا مخاط باشد. در صورت بروز هر یک از این علائم باید فورا با پزشک مشورت شود.

علائم آلرژیک شیر و عدم تحمل لاکتوز

حساسیت به شیر و عدم تحمل لاکتوز، که به آن عدم تحمل پروتئین شیر می‌گویند، شرایط یکسانی نیستند و این اصطلاحات نباید به جای یکدیگر استفاده شوند. آلرژی طبق تعریف شامل سیستم ایمنی بدن می‌شود و آلرژی به شیر نیز از این قاعده مستثنی نیست.

عدم تحمل لاکتوز و آلرژی به شیر مجموعه‌ای از علائم را ایجاد می‌کند و نیاز به درمان متفاوت دارد. شایع‌ترین علائم عدم تحمل لاکتوز، ناراحتی گوارشی از جمله نفخ، گاز و اسهال بلافاصله پس از نوشیدن شیر یا خوردن محصولات مبتنی بر شیر مانند پنیر یا بستنی است.

یک واکنش آلرژیک واقعی به شیر می‌تواند باعث آنافیلاکسی شود، که یک پاسخ سیستم ایمنی خطرناک برای زندگی شما است؛ که می‌تواند مجاری تنفسی را منقبض کند. اگر فردی حتی واکنش خفیفی به شیر داشته باشد، باید فورا به پزشک اطلاع دهد.

تشخیص علائم آلرژی به شیر‌

می‌توان آزمایش‌هایی را برای تعیین این که یک فرد به شیر آلرژی دارد انجام داد. سپس اقداماتی برای جلوگیری از رخ دادن وضعیت ارژانس انجام داد. آنافیلاکسی که معمولا شوک آنافیلاکسی نیز نامیده می‌شود، یک بیماری بسیار جدی است که باید با اپی نفرین درمان شود. علائم آنافیلاکسی عبارتند از: تورم گلو، مشکل در تنفس، شوک، نبض سریع، افت سریع و شدید فشار خون، سرگیجه. حتی منجر به از دست دادن هوشیاری می‌شود.

واکنش آنتی بادی بدن به پروتئین‌های شیر

علائم حساسیت به شیر می‌تواند از خفیف تا شدید باشد. مانند همه آلرژی‌های غذایی، آلرژی به شیر به دلیل نقص در عملکرد سیستم ایمنی ایجاد می‌شود که پروتئین‌های خاص شیر را به اشتباه برای بدن مضر تشخیص می‌دهد. بدن به نوبه خود شروع به تولید آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین می‌کند. تا پروتئینی را که مضر تشخیص داده است خنثی کند یا در دفعات بعد به آن واکنش نشان دهد.

این به سیستم ایمنی سیگنال می‌دهد که هیستامین‌ها و سایر مواد شیمیایی را آزاد کند. همین امر به عنوان علائم آلرژیک ظاهر می‌شوند. هیستامین‌ها تا حد زیادی مسئول شایع‌ترین واکنش‌های آلرژیک مانند آبریزش بینی، خارش و آبریزش چشم ها، کهیر، حالت تهوع، مشکلات تنفسی و آنافیلاکسی هستند.

کازئین و آب پنیر پروتئین‌هایی هستند که اغلب ریشه آلرژی شیر هستند. کازئین در کشک، یا قسمت جامد شیر، زمانی که دلمه می‌شود وجود دارد. این پروتئین‌ها همچنین در بسیاری از محصولات مبتنی بر شیر ظاهر می‌شوند. فردی که به شیر حساسیت دارد ممکن است به یک یا هر دوی این پروتئین‌ها حساسیت داشته باشد. اگر مشخص شود که علائم آلرژی به شیر نشان دهنده یک حساسیت واقعی به شیر است. تنها راه مطمئن برای جلوگیری از واکنش آلرژیک، اجتناب کامل از خوردن شیر و فرآورده‌های شیری می‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شیر مادر فرآورده های شیری علائم آلرژی به شیر عدم تحمل لاکتوز سیستم ایمنی پروتئین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۲۶۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟

مصرف پروتئین کافی به حفظ توده عضلانی بدون چربی کمک می‌کند، به خصوص در افرادی که به طور منظم ورزش می‌کنند. اما آیا زمان مصرف پروتئین بر میزان اثرگذاری آن تاثیر می‌گذارد؟ باید قبل از تمرین پروتئین خورد یا بعد از آن؟ بهترین زمان مصرف پروتئین ممکن است به نیاز‌های کلی و اهداف تناسب اندام شما بستگی داشته باشد.

به گزارش روزیاتو، پروتئین در فرآیند‌های بیولوژیکی مختلف از جمله تولید هورمون، عملکرد سیستم ایمنی و بسیاری از واکنش‌های آنزیمی نقش دارد. همچنین برای رشد و ترمیم عضلات حیاتی است و این موضوع آن را به کانون توجه بسیاری از افراد که بر تناسب اندام تمرکز دارند تبدیل می‌کند.

فعالیت بدنی باعث تجزیه پروتئین عضلانی می‌شود، اما اسید‌های آمینه موجود در پروتئین رژیم غذایی نقش بلوک‌های ساختمانی را برای بافت عضلانی بازی کرده و از ترمیم عضله حمایت می‌کنند.

هیچ‌گونه شواهد قطعی وجود ندارد که بتوان گفت مصرف پروتئین قبل از تمرین بهتر است یا بعد از آن، اما مصرف پروتئین هم قبل و هم بعد از تمرین فوایدی برایتان دارد.

مردان و زنان باید روزانه چه مقدار پروتئین مصرف کنند؟

فواید مصرف پروتئین قبل از تمرین

در سال‌های اخیر، ورزش ناشتا به یک استراتژی رایج برای به حداکثر رساندن اکسیداسیون چربی در تلاش برای کاهش وزن تبدیل شده است. در حالی که تحقیقات در مورد اثربخشی آن هنوز قطعی نیست، بسیاری از ورزشکاران – حدود ۶۳٪ – این نوع تمرین را در برنامه‌های خود گنجانده‌اند.

مصرف پروتئین قبل از تمرین می‌تواند یک استراتژی تغذیه‌ای موثر برای افرادی باشد که برای ورزش ناشتا با مشکل مواجه هستند. این کار کربوهیدرات‌های موجود در سیستم بدن شما را در طول تمرین محدود می‌کند و در عین حال گرسنگی را نیز از بین می‌برد.

تحقیقات نشان می‌دهد که دوز‌های حداکثر ۴۰ گرمی پروتئین قبل از تمرین مانع اکسیداسیون چربی نمی‌شود. از طرفی مصرف آن قبل از تمرین تضمین می‌کند که ذخایر پروتئین آماده حمایت از سنتز پروتئین عضلانی در زمان مناسب هستند.

فواید مصرف پروتئین بعد از تمرین

مصرف پروتئین بعد از تمرین فواید زیادی دارد که با نقش آن در سنتز پروتئین عضلات شروع می‌شود.

این باور وجود دارد که تمرین مقاومتی جامع پاسخ آنابولیک عضله به دریافت پروتئین را تا ۲۴ ساعت افزایش می‌دهد. بنابراین، تامین یک منبع پروتئین برای سیستم بدن پس از تمرین می‌تواند به مرور زمان باعث افزایش عضله شود.

پروتئین بعد از تمرین می‌تواند نشانگر‌های آسیب عضلانی و التهاب را کاهش دهد، روند ریکاوری را بهبود بخشد و بدن را برای جلسه بعدی تمرین آماده کند.

به‌علاوه، برای کسانی که به دنبال کاهش وزن هستند، خوردن یک وعده غذایی غنی از پروتئین بعد از تمرین می‌تواند باعث احساس سیری شود و به کاهش مصرف غذا در بین وعده‌های غذایی کمک کند.

پروتئین قبل از تمرین یا بعد از آن؟

تصمیم برای مصرف پروتئین قبل یا بعد از تمرین بستگی به اهداف فردی، برنامه تمرینی و ترجیحات شخصی دارد. عواملی مانند شدت تمرین، قابلیت هضم، و نوع منبع پروتئین ممکن است بر زمان مصرف بهینه تأثیر بگذارند.

در حالی که زمان‌بندی ممکن است بر اساس عوامل فردی متفاوت باشد، این اولویت دادن به مصرف «کافی» پروتئین روزانه است که نقش کلیدی را در دستیابی به اهداف تناسب اندام ایفا می‌کند.

مشاوره با یک متخصص تغذیه می‌تواند به شما کمک کند تا مصرف پروتئین و زمان‌بندی خود را برای بهینه‌سازی عملکرد و نتایج تمرینی‌تان تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • درمان معجزه‌آسای حساسیت فصلی با عطر طبیعی
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • دیدن و بوییدن غذا ممکن است به راه جدیدی برای درمان دیابت تبدیل شود
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • حساسیت هایی که در نماینده، روشنفکر و مردم نیست
  • حساسیت فوق‌العاده یک مسئول نسبت به بیت‌المال! + فیلم